Εύκολες συνταγές

Συνταγή Mung Bean Brownie

Συνταγή Mung Bean Brownie

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην πλούσια και τρελή καλοσύνη των Mung Bean Brownies! Αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές δεν είναι μόνο απίστευτα νόστιμες αλλά και γεμάτες με θρεπτικά συστατικά. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γήινη γεύση των φασολιών mung με τη γλύκα της σοκολάτας, δημιουργώντας μια μοναδική ανατροπή στα παραδοσιακά μπράουνις. Ιδανικά για κάθε περίσταση, αυτά τα μπράουνι θα ικανοποιήσουν τα γλυκά σας, ενώ παρέχουν μια υγιεινή επιλογή επιδορπίου.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Μαγειρεμένα φασόλια
1 φλιτζάνι

Μαύρη σοκολάτα
200 γραμμάρια

Βούτυρο
½ φλιτζάνι

Καστανή ζάχαρη
¾ φλιτζάνι

Αυγά
3

Κακάο σε σκόνη
¼ φλιτζάνι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική συνταγή, συγκεντρώστε τα παρακάτω εργαλεία και συστατικά:

  • Μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Σπάτουλα
  • Ταψί (8×8 ίντσες)
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Μαχαίρι ή κουτάλι για τον τεμαχισμό της σοκολάτας
  • Μεζούρες και κουτάλια

Τώρα που τα έχετε όλα έτοιμα, καθώς προχωρήσουμε στην προετοιμασία!

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
2. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα φασόλια και την καστανή ζάχαρη. Πολτοποιήστε τα φασόλια χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή πουρέ πατάτα μέχρι να επιτύχετε μια λεία συνοχή.
5. Προσθέστε τα αυγά των πολτοποιημένων φασολιών και χτυπήστε τα μέχρι να ενωθούν καλά.
6. Ρίξτε σταδιακά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και του μπουτύρου στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς.
7. Κοσκινίζουμε τη σκόνη κακάο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα ξηρά υλικά στο κουρκούτι.
8. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (αν θέλετε) για πρόσθετο τραγανό.
9. Στρώστε το ταψί με λαδόκολλα και ρίξτε το κουρκούτι για μπράουνι, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
10. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν οι άκρες και να βγουν μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο με λίγα ψίχουλα.
11. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα μπράουνις από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε σε φέτες.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή Mung Bean Brownie είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να μαγειρέψετε τα φασόλια mung, να λιώσετε τη σοκολάτα και να προετοιμάσετε το κουρκούτι. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 25-30 λεπτά και η ψυχή των μπραουνιών θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα. Επομένως, από την αρχή μέχρι το τέλος, μπορείτε να περιμένετε περίπου 2 ώρες σε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για βέγκαν μπράουνις Mung Bean, μπορείτε να κάνετε τις αντικαταστάσεις συστατικών:

  • Αντικαταστήστε το βούτυρο με vegan μαργαρίνη ή λάδι καρύδας.
  • Χρησιμοποιήστε αυγά λιναρίου ή σάλτσα μήλου ως εναλλακτικές για τα αυγά.
  • Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα χωρίς γαλακτοκομικά ή τσιπς σοκολάτας vegan.
  • Βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα που χρησιμοποιείται δεν περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να μαγειρέψετε τα φασόλια, μουλιάστε όλη τη νύχτα και στη συνέχεια βράστε μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρεμένα σόλια σε κονσέρβα.
– Όταν λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί, να είστε απαλοί με τη φωτιά για να αποφύγετε το κάψιμο ή το κάψιμο του μείγματος.
– Ενσωματώστε αέρα στο κουρκούτι ανακατεύοντας δυνατά ή χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ελαφρύτερη και πιο αφράτη υφή.
– Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις προστεθούν τα ξηρά συστατικά. Αυτό μπορεί να γίνει σε πυκνά μπράουνις.
– Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, στο κουρκούτι για μπράουνι για επιπλέον υφή και γεύση.
– Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε για να πετύχετε καθαρές, τακτοποιημένες φέτες.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
200

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
50 mg

Νάτριο
Θρεπτικό

——————–
——————

Θερμίδες
200

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
50 mg

Νάτριο
100 mg

Υδατάνθρακες
25 g

Ίνα
3g

Ζάχαρη
15 g

Πρωτεΐνη
5 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι θρεπτικές αξίες είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις μάρκες που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτά τα λαχταριστά μπράουνις Mung Bean σε πιατέλα γλυκού ή σε ατομικά πιάτα. Μπορείτε να τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά ή να τα πασπαλίζετε με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για πρόσθετη παρακμή.

Για παράπλευρες εναλλακτικές, εξετάσεις το ενδεχόμενο να συνδυάσεις τα μπράουνις με φρέσκα μούρα όπως φράουλες, σμέουρα ή βατόμουρα. Η πικρή γεύση των φρούτων συμπληρώνει αρκετά καλά την πλούσια γλυκύτητα των μπράουνις. Επιπλέον, ένα ψιλόβροχο σάλτσα σοκολάτας ή σιρόπι καραμέλας μπορεί να βελτιώσει την παρουσίαση και τη γεύση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα Mung Bean Brownies σας φρέσκα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3-4 ημέρες. Αν θέλετε να διαθέσετε περισσότερο, βάλτε τα στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Για παρατεταμένη αποθήκευση, μπορείτε να καταψύξετε τα μπράουνις για έως και 2 μήνες. Βεβαιωθείτε ότι είναι σφιχτά τυλιγμένα ή αποθηκευμένα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη για να αποφύγετε το κάψιμο του καταψύκτη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τα φασόλια Mung είναι ένα θρεπτικό όσπριο γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα, όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και μαγνήσιο. Τα φασόλια Mung είναι επίσης χαμηλά σε λιπαρά και χοληστερόλη, καθιστώντας τα ένα ευεργετικό συστατικό σε αυτή τη συνταγή για μπράουνι.

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Περιέχει φλαβονοειδή που έχουν συνδεθεί με τη μείωση της φλεγμονής και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστό ότι ενισχύει τη διάθεση και αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, προάγοντας τα συναισθήματα της ευτυχίας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει η εξερεύνηση δημιουργικών και μοναδικών συνταγών για επιδόρπια, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε άλλες λιχουδιές με βάση τα φασόλια, όπως Black Bean Brownies ή Chickpea Blondies. Αυτές οι συνταγές ενσωματώνουν δημιουργικά τα όσπρια σε παραδοσιακά επιδόρπια, παρέχοντας μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Mung Bean Brownie αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ που πειραματίζονται με αντισυμβατικά συστατικά και καινοτόμες τεχνικές. Σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi και ο Samin Nosrat έχουν εκλαϊκεύσει τη χρήση οσπρίων σε αρτοσκευάσματα, ενθαρρύνοντας τους οικιακούς μάγειρες να εξερευνήσουν νέες γεύσεις και υφές. Η έμφαση που δίνουν στα φρέσκα, ποιοτικά υλικά και τους τολμηρούς συνδυασμούς χρησιμοποιείται ως έμπνευση για τη δημιουργία μοναδικών και απολαυστικών συνταγών όπως αυτά τα Mung Bean Brownies.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button