Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ παπαρουνόσπορου λεμονιού

Συνταγή κέικ παπαρουνόσπορου λεμονιού

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να δελεάσετε τις γεύσεις σας με ένα υπέροχο κέικ παπαρουνόσπορου λεμονιού! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την αναζωογονητική γεύση εσπεριδοειδών των λεμονιών με τη λεπτή τραγανή κρούστα των σπόρων παπαρούνας, με αποτέλεσμα ένα υγρό και γευστικό κέικ που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Το ζωηρό γλάσο λεμονιού προσθέτει μια πινελιά πινελιάς και ενισχύει τη συνολική γλυκύτητα του κέικ. Είτε διοργανώνετε ένα πάρτι τσαγιού είτε απλά λαχταράτε μια γλυκιά λιχουδιά, αυτό το κέικ με παπαρουνόσπορο θα εντυπωσιάσει σίγουρα τους καλεσμένους σας και θα τους αφήσει να θέλουν περισσότερο!

Συστατικά

<πίνακας>

Κέικ
Γλάσο λεμονιού

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3-4 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα

2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορος

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το απολαυστικό κέικ με παπαρουνόσπορο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης 🥣
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ 🧡
  • Μεζούρες και κουτάλια 🔍
  • Zester ή ψιλός τρίφτης 🍋
  • Λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα 🥄
  • Στρογγυλές φόρμες για κέικ (8 ιντσών) 🍰
  • Σχάρα ψύξης 🌀
  • Γάντια φούρνου ή γάντια κουζίνας 🧤
  • Χρονόμετρο κουζίνας ⏱️

Τώρα, συγκεντρώστε τα συστατικά σας από την παραπάνω λίστα. Ελέγξτε ξανά ότι έχετε τα πάντα κοντά σας προτού βουτήξετε στη διαδικασία προετοιμασίας. Ήρθε η ώρα να φτιάξετε κάτι εξαιρετικό!

Προετοιμασία

Κέικ:

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 8 ιντσών.
2. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
3. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύουμε με το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ξηρού αλευριού στο υγρό κουρκούτι, εναλλάξ με το βουτυρόγαλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού. Διπλώστε απαλά τους σπόρους παπαρούνας.
6. Μοιράζετε τη ζύμη ομοιόμορφα ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες του κέικ και ισιώνετε τις κορυφές με μια σπάτουλα.
7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των κέικ.
8. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Γλάσο λεμονιού:

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή κέικ με παπαρουνόσπορο είναι περίπου 20 λεπτά. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι χρόνοι ψησίματος και ψύξης, οι οποίοι θα προσθέσουν μια επιπλέον ώρα στη συνολική διαδικασία. Σχεδιάστε ανάλογα για να αφήσετε αρκετό χρόνο για να απολαύσετε το υπέροχο άρωμα που θα γεμίσει την κουζίνα σας κατά το ψήσιμο!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

🌟 Συμβουλή 1: Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο λεία ζύμη και καλύτερη ενσωμάτωση γεύσεων.

🌟 Συμβουλή 2:🌟 Συμβουλή 2: Για να βελτιώσετε τη γεύση λεμονιού του κέικ, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού στο κουρκούτι. Αυτό θα του δώσει ένα επιπλέον ζώο!

🌟 Συμβουλή 3: Αν προτιμάτε μια πιο δυνατή γεύση παπαρουνόσπορου, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα σε 3 κουταλιές της σούπας αντί για 2.

🌟 Συμβουλή 4: Όταν προσθέτετε τα ξηρά συστατικά στο υγρό κουρκούτι, φροντίστε να μην ανακατέψετε υπερβολικά. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε μια πυκνή και σκληρή υφή. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί για ένα ελαφρύ και αέρινο κέικ.

🌟 Συμβουλή 5: Πριν γλασάρετε το κέικ, βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει εντελώς. Εάν το κέικ είναι ακόμα ζεστό, το γλάσο μπορεί να γίνει πολύ ρευστό και να μην κολλήσει σωστά.

🌟 Συμβουλή 6: Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, μπορείτε να γαρνίρετε την κορυφή του κέικ με επιπλέον ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με σπόρους παπαρούνας. Αυτό προσθέτει οπτική ελκυστικότητα και υπονοεί τις υπέροχες γεύσεις μέσα.

Τώρα που έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές, ας προχωρήσουμε στην επόμενη ενότητα!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
8g

Χοληστερόλη
60 mg

Νάτριο
250 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
50 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
30 g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το κέικ παπαρουνόσπορου λεμονιού, μπορείτε να το παρουσιάσετε σε μια όμορφη βάση για κέικ ή πιατέλα. Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, πασπαλίστε το πάνω μέρος με ζάχαρη άχνη λίγο πριν το σερβίρετε.

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε περισσότερο την παρουσίαση, μπορείτε να προσθέσετε μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι. Η κρεμώδης υφή θα συμπληρώσει τέλεια τις ζωηρές γεύσεις του κέικ. Εναλλακτικά, μπορείτε να το σερβίρετε με μια πλευρά από φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα ή βατόμουρα, για μια έκρηξη φρουτώδους καλοσύνης.

Θυμηθείτε, η παρουσίαση είναι το κλειδί! Αφιερώστε χρόνο για να κανονίσετε την τούρτα και τα συνοδευτικά της με έναν αισθητικά ευχάριστο τρόπο και μην ξεχάσετε να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες για το επιδόρπιό σας που αξίζει το Instagram!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το κέικ σας με παπαρουνόσπορο φρέσκο ​​και νόστιμο, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3-4 ημέρες. Εάν χρειάζεται να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Απλώς φροντίστε να το επαναφέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε για να διατηρήσει την τρυφερή του υφή.

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν σκοπεύετε να καταψύξετε το κέικ, τυλίξτε μεμονωμένες φέτες σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε ολόκληρο το κέικ σε μια σακούλα κατάψυξης. Θα παραμείνει φρέσκο ​​έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε το όλη τη νύχτα στο ψυγείο πριν το απολαύσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτό το κέικ παπαρουνόσπορου λεμονιού όχι μόνο ικανοποιεί τα γλυκά σας αλλά προσφέρει και ορισμένα οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν μερικά αξιοσημείωτα:

🍋 Λεμόνια: Γεμάτα με βιταμίνη C, τα λεμόνια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και προάγουν το υγιές δέρμα. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα.

🌱 Σπόροι παπαρούνας: Αυτοί οι μικροσκοπικοί μαύροι σπόροι προσθέτουν μια ευχάριστη τραγανότητα στο κέικ. Αποτελούν καλή πηγή διαιτητικών ινών, βασικών μετάλλων όπως ασβέστιο και σίδηρο και υγιεινών λιπαρών.

Αν και αυτό το κέικ πρέπει να το απολαμβάνετε ως λιχουδιά με μέτρο, είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι περιέχει μερικά ευεργετικά συστατικά!

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για κέικ με παπαρουνόσπορο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Κέικ με βατόμουρο με λεμόνι: Ένας απολαυστικός συνδυασμός από πικάντικο λεμόνι και ζουμερά βατόμουρα σε ένα όμορφο κέικ μπουντ. Το τέλειο γλυκό για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button