Εύκολες συνταγές

Συνταγή για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι

Συνταγή για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδείξτε τη λαχταριστή καλοσύνη αυτών των ξανθών μπράουνις χωρίς αλεύρι! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο είναι μια απολαυστική συναλλαγή με τα παραδοσιακά μπράουνις, με μια πλούσια και μυρωδιά υφή και ένα παραδεισένιο μείγμα γεύσεων. Φτιαγμένα χωρίς αλεύρι, αυτά τα μπράουνις είναι τέλεια για όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη ή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Συστατικά

<πίνακας>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

2 φλιτζάνια
Καστανή ζάχαρη ανοιχτή

3
Μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια
Αλεύρι αμυγδάλου

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Τσιπς λευκής σοκολάτας

1 φλιτζάνι
Ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Σημείωση: Για τη βίγκαν προσαρμογή, ανατρέξτε στο βήμα [Προτάσεις αλλαγής συστατικών για βίγκαν].

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτά τα ακαταμάχητα ξανθά μπράουνις χωρίς αλεύρι, συγκεντρώστε τα εξής:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Σπάτουλα
  • ταψί 9×9 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Φούρνος

Τώρα που όλα είναι έτοιμα, ας προχωρήσουμε στην προετοιμασία!

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).

  2. Στρώστε ένα ταψί 9×9 ιντσών με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγη προεξοχή για εύκολη αφαίρεση αργότερα. Καλύψτε ελαφρά τη λαδόκολλα με μαγειρικό σπρέι.

  3. Σε ένα μπολ ανάμειξης λιώστε το ανάλατο βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι της κουζίνας. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.

  4. Προσθέστε την ανοιχτή καστανή ζάχαρη στο λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.

  5. Χτυπάμε τα αυγά σε ξεχωριστό μπολ και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης. Ανακατέψτε καλά.

  6. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην μείνουν σβώλοι.

  7. Διπλώστε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα καρύδια (αν θέλετε), μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα σε όλο το κουρκούτι.

  8. Αδειάστε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

  9. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να βγει μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο με λίγα υγρά ψίχουλα.

  10. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα blondies από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στο τηγάνι.

  11. Βγάλτε τα κρύα ξανθά από το τηγάνι χρησιμοποιώντας την προεξοχή από λαδόκολλα και μεταφέρετέ τα σε ξύλο κοπής. Κόψτε σε τετράγωνα ή ορθογώνια στο μέγεθος που επιθυμείτε.

  12. Σερβίρετε και απολαύστε αυτά τα λαχταριστά ξανθά μπράουνις χωρίς αλεύρι!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι είναι περίπου 15 λεπτά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο συνολικός χρόνος, συμπεριλαμβανομένου του ψησίματος και της ψύξης, θα είναι περίπου 1 ώρα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για μια vegan προσαρμογή αυτής της συνταγής, μπορείτε να κάνετε τις ακόλουθες αντικαταστάσεις συστατικών:

  • Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με vegan μαργαρίνη ή λάδι καρύδας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα φυτικό υποκατάστατο αυγών, όπως λιναρόσπορο ή σάλτσα μήλου, αντί για αυγά.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα κομματάκια λευκής σοκολάτας είναι χωρίς γαλακτοκομικά και κατάλληλα για vegans.
  • Παραλείψτε τα προαιρετικά καρύδια ή αντικαταστήστε τα με το προτιμώμενο vegan ξηρό καρύδι ή εναλλακτικό σπόρου.

Αυτές οι αλλαγές θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τις απολαυστικές γεύσεις των ξανθών μπράουνι χωρίς αλεύρι, ενώ ακολουθείτε έναν βίγκαν τρόπο ζωής.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με αυτή τη συνταγή για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο έχει λιώσει και κρυώσει πριν το προσθέσετε στα άλλα συστατικά. Αυτό θα εμποδίσει τη θερμότητα να ανακατέψει τα αυγά όταν ανακατευτούν.

  • Όταν μετράτε το αλεύρι αμυγδάλου, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να το βάλετε ελαφρά στη μεζούρα και να ισιώσετε το επάνω μέρος με ένα μαχαίρι. Αποφύγετε να το πακετάρετε, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πυκνά brownies.

  • Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.

  • Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις προστεθούν τα ξηρά συστατικά. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα για να αποφύγετε την ανάπτυξη υπερβολικής γλουτένης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πιο σκληρή υφή.

  • Αν προτιμάτε μια πιο αφράτη και μυτερή υφή, ψήστε ελαφρώς τα ξανθά, μειώνοντας τον χρόνο ψησίματος κατά μερικά λεπτά. Προσέχετε τα προς το τέλος του χρόνου ψησίματος για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο.

  • Μόλις κρυώσουν, μπορείτε να πασπαλίσετε τις κορυφές των ξανθών με ζάχαρη άχνη ή να τις περιχύσετε με λιωμένη λευκή σοκολάτα για μια κομψή πινελιά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (βάσει απόδοσης 16 μερίδων):

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
17 g

Κορεσμένα λιπαρά
8g

Χοληστερόλη
50 mg

Νάτριο
150 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
24 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
19 g

Πρωτεΐνη
4g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε αυτά τα υπέροχα ξανθά μπράουνις χωρίς αλεύρι, έχετε πολλές επιλογές για παρουσίαση και πλευρικές εναλλακτικές. Ακολουθούν μερικές ιδέες:

  • Σερβίρετε τα μπράουνις ζεστά με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί από πάνω. Αυτός ο συνδυασμός ζεστού και δροσερού, μυρωδιάς και κρεμώδους είναι απλά θεϊκός.

  • Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, περιχύστε λίγη σάλτσα καραμέλας πάνω από τα μπράουνις πριν τα σερβίρετε. Η καραμέλα προσθέτει έναν απολαυστικό πλούτο και ενισχύει το συνολικό γευστικό προφίλ.

  • Συνδυάστε τις ξανθιές με μια δροσερή φρουτοσαλάτα στο πλάι. Η φυσική γλυκύτητα των φρούτων θα συμπληρώσει τον πλούτο των μπράουνις και θα προσφέρει μια ισορροπημένη εμπειρία γλυκού.

  • Εάν νιώθετε περιπετειώδεις, πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις, όπως φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας, θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή ακόμα και λίγο θαλασσινό αλάτι για να προσθέσετε μια απολαυστική αντίθεση υφών και γεύσεων.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα των ξανθών brownies σας χωρίς αλεύρι, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Εάν θέλετε να τα διατηρήσετε περισσότερο, βάλτε τα στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.

Για μακροχρόνια αποθήκευση, μπορείτε να καταψύξετε τα μπράουνις. Τυλίξτε μεμονωμένες μερίδες σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τις σε ένα δοχείο ή σακούλα ασφαλή για την κατάψυξη. Μπορούν να καταψυχθούν έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε τα μπράουνις σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα απολαύσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι περιλαμβάνει συστατικά που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία:

  • Το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό αλεύρι σίτου για όσους ακολουθούν μια δίαιτα χωρίς γλουτένη. Είναι επίσης πλούσιο σε υγιή λίπη, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, καθιστώντας το μια θρεπτική επιλογή.

  • Τα καρύδια, εάν περιλαμβάνονται, παρέχουν υγιή για την καρδιά λιπαρά, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της φλεγμονής και της υποστήριξης της υγείας του εγκεφάλου.

  • Τα τσιπς μαύρης σοκολάτας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για τσιπς λευκής σοκολάτας, εάν το επιθυμείτε, περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

  • Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες A, D, E και B12.

Ενώ αυτά τα συστατικά συμβάλλουν σε μια πιο υγιεινή εναλλακτική σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μπράουνις, είναι σημαντικό να τα απολαμβάνετε

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button