Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπράουνι με μαύρο φασόλι χωρίς γλουτένη

Συνταγή για μπράουνι με μαύρο φασόλι χωρίς γλουτένη

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε σε μια σοκολατένια απόλαυση χωρίς ενοχές με αυτά τα απολαυστικά μπράουνι μαύρου φασολιού χωρίς γλουτένη! Αυτή η συνταγή είναι για όσους έχουν ευαισθησίες στη γλουτένη ή ακολουθούν μια δίαιτα χωρίς γλουτένη. Αυτά τα καφέ συνδυάζουν την πλούσια γεύση της μαύρης σοκολάτας με τα θρεπτικά συστατικά των μαύρων φασιών, καθιστώντας τα μια πιο υγιεινή εναλλακτική στα παραδοσιακά brownies. Είναι υγρά, αφράτα και απίστευτα νόστιμα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 μπορεί
Μαύρα φασόλια (ξεπλυμένα και στραγγισμένα)

3/4 φλιτζάνι
Τσιπς μαύρης σοκολάτας

1/2 φλιτζάνι
Σιρόπι σφενδάμου

1/4 φλιτζάνι
Λάδι καρύδας

3
Μεγάλα αυγά

1/3 φλιτζάνι
Κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Προαιρετικό:
Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί ή επιπλέον κομματάκια σοκολάτας για επικάλυψη

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα λαχταριστά μπράουνις, θα βρείτε τα συστατικά και συστατικά:
– Ένα ανοιχτήρι κονσερβών
– Μπλέντερ ή επεξεργασία τροφίμων
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ένα μπολ ανάμειξης
– Ένα σύρμα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Μια σπάτουλα
– Ένα ταψί 8×8 ιντσών
– Χαρτί περγαμηνής ή σπρέι μαγειρικής

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί 8×8 με λαδόκολλα ή αλείψτε το ελαφρά με μαγειρικό σπρέι.
2. Ξεπλύνετε και στραγγίστε τα μαύρα φασόλια για να φύγετε η περίσσεια υγρού.
3. Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τα μαύρα φασόλια, τα τσιπς μαύρης σοκολάτας, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας, τα αυγά, τη σκόνη κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, ξύνοντας τις πλευρές αν χρειάζεται.
4. Ρίξτε το κουρκούτι για μπράουνι στο έτοιμο ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
5. Αν θέλετε, πασπαλίστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή επιπλέον κομματάκια σοκολάτας πάνω από το κουρκούτι για πρόσθετη υφή και γεύση.
6. Το σταθερό προηγουμένως το ταψί στο φούρνο και την ψυχή για 25-30 ή μέχρι να γίνουν οι άκρες και το κέντρο να σφίξει ελαφρώς στην ώρα.
7. Βγάζουμε τα μπράουνις από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο τηγάνι για περίπου 10 λεπτά.
8. Μόλις κρυώσει, ανασηκώστε προσεκτικά το λαδόκολλα ή χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να χαλαρώσετε τις άκρες και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα μπραίνια σε μια σχάρα για να κρυώσετε εντελώς πριν τα κόψετε σε τετράγωνα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα Black Bean Brownies χωρίς γλουτένη είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να μαζέψετε και να μετρήσετε τα συστατικά, να ξεπλύνετε και να στραγγίξετε τα μαύρα φασόλια και να ανακατέψετε το κουρκούτι. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 25-30 λεπτά και ο χρόνος ψύξης είναι περίπου 10 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegans, μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε τη συνταγή χρησιμοποιώντας τις πρόσθετες αντικαταστάσεις συστατικών:
– Αντικαταστήστε τα αυγά με την αυγά λιναρίου (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο αναμειμένο με 3 κουταλιές της σούπας νερό ανά αυγό).
– Χρησιμοποιήστε τσιπς μαύρης σοκολάτας χωρίς γαλακτοκομικά αντί για κανονικές.
– Βεβαιωθείτε ότι το σιρόπι σφενδάμου είναι φιλικό προς τα vegan.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να ξεπλύνετε και να στραγγίσετε καλά τα μαύρα φασόλια για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολικά υγρά και να εξαλείψετε τυχόν ανεπιθύμητες γεύσεις.
– Χρησιμοποιήστε μαύρη σοκολάτα υψηλής ποιότητας με τουλάχιστον 70% κακάο για πλούσια και έντονη γεύση σοκολάτας.
– Αν δεν έχετε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ χειρός ή να πολτοποιήσετε τα μαύρα φασόλια με ένα πιρούνι και να ανακατέψετε τα υλικά με το χέρι.
– Μην ψήνετε υπερβολικά τα μπράουνις για να διατηρήσουν την υφή τους. Πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακά στο κέντρο όταν βγαίνει από το φούρνο. Τα brownies θα συνεχίσουν να πήζουν καθώς κρυώνουν.
– Αφήστε τα brownies να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε σε τετράγωνα για να βεβαιωθείτε ότι συγκρατούνται καλά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
190

Συνολικό Λίπος
9g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
35 mg

Νάτριο
90 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
26g

Διαιτητικές ίνες
4g

Σάκχαρα
12g

Βιταμίνη D
0%

Ασβέστιο
2%

Σίδερο
8%

Κάλιο
4%

*Οι τιμές βασίζονται σε ένα κατά προσέγγιση μέγεθος μερίδας ενός μπράουνι.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα Black Bean Brownies χωρίς γλουτένη μπορούν να σερβιριστούν ως απολαυστικό επιδόρπιο ή απολαυστικό σνακ. Για να βελτιώσετε την παρουσίασή τους, μπορείτε να πασπαλίσετε τα μπράουνις με τη ζάχαρη άχνη ή να τα περιγράψετε με λιωμένη μαύρη σοκολάτα πριν τα σερβίρετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σε κάθε τετράγωνο μπράουν μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια επιπλέον απόλαυση.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, αυτά τα μπράουνις συνδυάζονται υπέροχα με φρέσκα μούρα όπως φράουλες, σμέουρα ή βατόμουρα. Η πικρή γεύση των φρούτων συμπληρώνει τον πλούτο των μπράουνις σοκολάτας. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε μαζί με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου για έναν απολαυστικό συνδυασμό.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκα τα Black Bean Brownies σας χωρίς γλουτένη, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως και 3 ημέρες. Εάν προτιμάτε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Για παρατεταμένη αποθήκευση, τυλίξτε ξεχωριστά τα μπράουνις με μεμβράνη και το πλαστικό σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Διατηρούνται στην κατάψυξη έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα μπράουνις σε θερμοκρασία δωματίου ή ξαναζεσταθείτε στο φούρνο μικροκυμάτων για μια ζεστή και λαχταριστή απόλαυση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Ένα τα μπράουνι μαύρου φασολιού χωρίς γλουτένη προσφέρουν μια σειρά θρεπτικών για την υγεία χάρη στα συστατικά τους:
– Τα μαύρα φασόλια είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βασικών μετάλλων όπως ο σίδηρος και το κάλιο. Προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς.
– Τα τσιπ μαύρης σοκολάτας παρέχουν αντιοξειδωτικά και φλαβονικά που συνδέονται με διάφορα προβλήματα για την υγεία, όπως η βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, η μείωση της φλεγμονής και η ενισχυμένη λειτουργία του εγκεφάλου.
– Το λάδι καρύδας περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCTs), τα οποία είναι ευεργετικά λίπη που μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειας, να υποστηρίξουν τη διαχείριση βάρους και να βελτιώσουν το προφίλ χοληστερόλης.
– Το σιρόπι σφενδάμου είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που περιέχει μετάλλα όπως μαγγάνιο και ψευδάργυρο. Σε αντίθεση με τη ραφιναρισμένη ζάχαρη, προσφέρει ορισμένα αντιοξειδωτικά και έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν αυτά τα μπράουνι μαύρου φασολιού χωρίς γλουτένη, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Vegan Brownies Avocado: Αυτά τα πλούσια και κρεμώδη brownies αντικαθιστούν το παραδοσιακό βούτυρο με αβοκάντο για μια πιο υγιεινή ανανέωση.
– Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι: Αυτό το παρακμιακό κέικ φτιάχνεται με λίγα μόνο υλικά και είναι τέλειο για τους λάτρεις της σοκολάτας.
– Ρεβύθια Blondies: Αυτές οι λαχταριστές ξανθιές ανταλλάσσουν τα μαύρα φασόλια με τα ρεβίθια για μια απολαυστική απόλαυση χωρίς γλουτένη.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα και την καινοτομία διάσημων σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi, ο οποίος συχνά ενσωματώνει θρεπτικά συστατικά στα πιάτα του χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Η ιδέα της χρήσης μαύρων φασολιών σε μπράουνις πηγάζει από την ιδέα της προσθήκης υγρασίας και διατροφής στα αρτοσκευάσματα μέσω μη συμβατικών συστατικών. Είναι μια απόδειξη του πώς η γαστρονομική εξερεύνηση μπορεί να οδηγήσει σε νόστιμες και πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις.

Προχωρήστε λοιπόν και αφεθείτε σε αυτά τα λαχταριστά μπράουνι μαύρου φασολιού χωρίς γλουτένη. Θα ικανοποιήσουν τη λαχτάρα σας για σοκολάτα ενώ παρέχουν μια δόση θρεπτικών συστατικών. Απολαύστε κάθε μπουκιά χωρίς ενοχές! 😊🍫

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button